Aankoopbegeleiding

Samen kopen wij uw nieuwe thuis

Het afgelopen jaar is de Nederlandse woningmarkt in een stroomversnelling gekomen. Veel woningen worden snel verkocht. De koopsom stijgt en het aanbod neemt af. Kopers kunnen hierdoor druk ervaren en snel overgaan tot handelen. Soms misschien wel iets te snel.

Juist daarom is het goed een makelaar in te schakelen

Als makelaar zijn wij emotioneel niet gebonden aan de woning. Daarom kunnen wij u onafhankelijk adviseren over de sterke punten van de woning, maar ook over de minder sterke of zwakke. Een goed advies kan goud waard blijken te zijn!
 

Hoe ziet het aankooptraject eruit?

Wij regelen de afspraken

De bezichtigingen worden door ons geregeld met de verkopende partijen, op tijden die u uitkomen. 

De bezichtigingen 

Wij begeleiden u bij de bezichtigingen en zorgen ervoor dat de juiste vragen gesteld worden, zodat u weet wat u ziet en eventueel koopt. Elke woning wordt na afloop van de bezichtiging besproken. Wij geven u onze mening over alle aspecten.

Onderzoek

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom onderzoeken wij het bestemmingsplan, het bewijs van eigendom, de splitsingsakte, vereniging van eigenaren, hypotheekregister, de bekende bodemgegevens, bouwplannen in de omgeving en de globale bouwkundige staat. 

 

De onderhandeling

We bepalen samen de strategie waarbij wij met onze ervaring voorstellen doen en u aangeeft wat u wilt dat er gebeurt. De kennis over de tegenpartij is daarbij van groot belang. Wij onderhandelen bijna dagelijks en onderhandelen veel afstandelijker dan u dat waarschijnlijk kunt. Vrij vertaald: Door kennis van de markt kunnen de juiste argumenten worden ingebracht. 

Het papierwerk 

Komt de koop rond, dan controleren wij de koopakte en de bijbehorende stukken. Deze worden vervolgens met u doorgenomen, waarbij in 'normaal Nederlands' uitleg gegeven wordt over alle stukken. De getekende koopakte wordt vervolgens ingediend bij de notaris, welke een leveringsakte met een afrekenstaat opstelt. Deze wordt door ons gecontroleerd en uitgelegd. 

De dag van levering 

Op de dag van levering moet de woning worden geïnspecteerd. Dat doet u zelf of wij helpen u hierbij. Tijdens deze inspectie kijken we of de woning is zoals is afgesproken. Ook worden de meterstanden opgenomen. Als alles in orde is kunt u naar de notaris. Als u wilt gaan wij mee.


Bent u voornemens een woning te kopen in het Rijnmond gebied, de Hoeksche Waard of in Lansingerland, neem dan contact met ons op.


E-mailen
Bellen
Info